Kosthold og helseKostrådene gir konkrete og enkle hverdagsråd når du skal sette sammen en meny og velge råvarer.
AllergiI dette emnet vil du få kunnskap om mat som ofte framkaller allergi, og hvordan du kan jobbe for å sikre at du serverer trygg og riktig mat.
Glutenfri kost Dette emnet vil gi deg kunnskap om brødbaking og glutenfri kost, slik at du kan lage og servere god og trygg mat uten gluten.
Laktoseredusert kostI dette emnet får du lære om laktoseintoleranse, og du får kunnskap om matvarer som inneholder mye og lite laktose.
Kost ved ulike diagnoser og tilstanderSom ernæringskokk må du kunne lage mat til personer med ulike diagnoser og tilstander. Det er viktig med god kunnskap for å sikre kvalitet.
VegetarkostÅ utelate kjøtt og fisk fra kostholdet, samt i enkelte tilfeller kutte ut melk og egg, kalles vegetarisme.
Kost for eldreUnderernæring, feilernæring og overvekt er blant tilstandene man må ta hensyn til når man lager og serverer mat til eldre.