Om fagetFagstoffet til kokk- og servitørfag er revidert i henhold til fagfornyelsen (LK20).
Råvarer og produksjonEnten du vil bli kokk, servitør eller ferskvarehandler, må du ha god kunnskap om råvarer, tilberedningsteknikker og bærekraftig produksjon.
Kosthold og ernæringGod og riktig ernæring er avgjørende for vekst, utvikling, trivsel og god helse.
Meny, drikke og sensorikkEt godt måltid består av mat og drikke som er nøye satt sammen, og hvor det er en fin balanse mellom grunnsmakene.
Servering og gjestebehandlingSom servitør må du ta deg av gjestene på en profesjonell måte, yte god service og gi dem en minnerik opplevelse.
Kalkulasjon og svinnI dette emnet lærer du hvordan vi utarbeider ulike typer kalkyler, og hvordan vi deler inn kostnadene.
Mat og kulturMaten er en viktig kulturbærer i alle samfunn, og vi lar oss inspirere av andre lands matkultur.
FerskvarehandlerEn ferskvarehandler bearbeider og selger fisk, skalldyr, kjøtt, delikatesser, varmmat, ost og bakervarer.
Hygiene og mattrygghetVi kan skille mellom ulike former for hygiene. Felles for dem alle er at vi kjemper mot mikroorganismene.