Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Velg kanal og format

Markedsføring på tvers av kanaler

Teamet ditt skal lage en reklamefilm og to annonser. Én annonse skal trykkes i en regional avis, og én skal publiseres på nett eller i sosiale medier. Bruk informasjon i fagteksten Formater for annonser og reklamefilm som hjelp til å konkretisere formatene.

  • Beskriv hvilke kanaler og formater (størrelser og lengder) dere har valgt.
  • Begrunn valgene.
  • Forsøk også å finne ut hva en slik reklame vil koste i de kanalene og formatene dere har bestemt dere for.

Øvingsoppgave

Studer disse tre annonsene som er laget for Akvariet i Bergen. Gjør rede for likheter og forskjeller.

Annonse for Akvariet i Bergen. På toppen er bildet av en koffertfisk. Under følger tittelen "Hvorfor er koffertfisken spesialbagasje?" og denne teksten: "I tillegg til å ha et solid panser (Samsonite har mye å lære her), er Koffertfisker (Ostraciidae-familien), også giftige. De skiller ut et skum fra huden som andre fisker bør holde seg unna. Dette kan jo være en utfordring i et akvarium. Men hos oss lever det flere arter fredelig sammen med koffertfisken! På Akvariet er det først og fremst gøy å være for små og store, men husk at du alltid risikerer å vekke LæreLysten!" Videre følger logo, adresse og åpningstider for akvariet. Faksimile.
Annonse for Akvariet i Bergen. Portrettet av en steinbit står til venstre i annonsen. Til høyre står denne teksten: "Møt en typisk bergenser ... På Akvariet i Bergen møter du blant annet denne Flekksteinbiten. Arten er kjent for å ha det i kjeften (stort sett vennligsinnet, men kan bite godt fra seg) og tåler vær og kulde spesielt godt (den har frostvæske i blodet). Både bergensere og steinbit kan godt virke skremmende, men det er mest utenpå. Når man først blir kjent, har man en venn for livet. Velkommen til Akvariet." Logoen til akvariet er plassert nedenfor, og åpningstidene er oppgitt. Faksimile.
En såkalt "gif" som viser en rognkjeks som beveger seg i en nettannonse. Til høyre for rognkjeksen ser vi tittelen "Vekk lærelysten hos små og store!" og logoen til Akvariet i Bergen. Nederst i annonsen er åpningstidene til akvariet oppgitt. Animasjon.
CC BY-SASkrevet av Albertine Aaberge.
Sist faglig oppdatert 15.05.2018

Læringsressurser

Markedsføring