Svinn i praksisbedriften
Svinn er tap av ressurser, og svinn fører dermed til dårligere lønnsomhet for bedriften. Alle ansatte kan være med på arbeidet med å minimere svinn. Som praksiselev kan du kanskje bidra med nye innspill på hva som er svinnkilder i praksisbedriften.
Oppgave
Innledning: Fortell om praksisbedriften.
Innhold: Hva er svinn og svinnkilder? Bruk illustrasjonen svinnhjulet til å fortelle om aktuelle svinnkilder i din praksisbedrift. Dersom dere har personalrom eller kantine, må du også vurdere om matsvinn kan være et problem.
Svinn og bærekraft: Hvorfor er det viktig at alle bedrifter vurderer sine svinnkilder?
Tiltak mot svinn: Hvilke tiltak mot svinn i praksisbedriften vil du foreslå?
Avslutning: Oppsummer hvilke svinnkilder praksisbedriften har, og hvilke tiltak du foreslår mot svinn.
Filer
Tips til lærer
Oppgaven kan løses skriftlig som en rapport eller som en muntlig framføring.
CC BY-SASkrevet av Cecilie Lund.
Sist faglig oppdatert 03.06.2021