Hopp til innhold

Kortfilm

Bendik og monsteret

Dette er en kortfilm om et ensomt monster som ikke vil skremme, og om en ensom gutt som ønsker å være akkurat som han vil. Sammen finner de et fellesskap.

Handling

Bendik og monsteret er en animasjonsfilm som handler om Bendik og hva som skjer når han oppdager at det bor et monster under sengen hans.

Lille Bendik blir oppfordret til å være “mer mann enn mus” av den muskuløse nye kjæresten til moren. Samtidig viser det seg at det store, skremmende monsteret ikke liker å skremme i det hele tatt. Denne filmen viser at modighet og styrke ikke nødvendigvis handler om størrelsen på musklene dine, eller hvordan du ser ut.

Kjønnsroller

Bendik og monsteret tar også opp temaer som identitet og kjønnsroller, samt hvilke forventninger vi møtes med i samfunnet. Dette eksemplifiseres godt i møtene mellom Bendik og mammas nye kjæreste.

Fra bok til film

Det aller første møtet med Bendik og monsteret fikk vi gjennom Arne Svingens populære barnebokserie med samme navn.

Kortfilmen har også gjort stor suksess siden premieren i 2014, og har blitt vist på over 50 filmfestivaler. Den har vunnet flere priser, blant annet publikumsprisen på Palm Springs International Short Film Festival, og publikumsprisen på Fredrikstad animasjonsfestival.

I 2016 ble Bendik og monsteret-universet utvidet ytterligere med en app som inneholder boka, filmen og interaktive spill.

Relatert innhold

Hvordan framstiller en animert kortfilm og ei novelle gutter som utfordrer tradisjonelle kjønnsroller?

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 30.01.2020

Læringsressurser

Mediefortellinger om kropp, helse og seksualitet