Hopp til innhold

Spillefilm

Tusen ganger god natt

Fotografen Rebecca reiser til krigssoner og dokumenterer det som ellers ville vært skjult for resten av verden. Etter at hun overlever en bombeeksplosjon i Afghanistan, bestemmer hun seg for å prioritere familielivet. Erik Poppes film var en stor kinosuksess i Norge og har vunnet mange filmpriser.

Om filmen

I filmens begynnelse befinner vi oss i Kabul. Vi ser hvordan Rebecca fotograferer en kvinne som forbereder seg til å bli selvmordsbomber. Kvinnen utløser bomben i en gate full av mennesker. Rebecca ender opp med å bli hard skadet.

Etter ulykken drar hun hjem til mannen Marcus og de to døtrene sine i Irland. Hun prøver nå å bearbeide traumene etter eksplosjonen, få ekteskapet på rett kjøl og tilbringe tid med de to døtrene sine. Det er vanskelig og utfordrende å være krigsfotograf ute i felten. Rebeccas jobb har også kostet familien hennes mye.

Filmens dilemma

Filmen viser hvor viktig det er at journalister og fotografer er til stede i konfliktområder for å dokumentere overgrep og krigshandlinger.

Den reiser også spørsmål rundt hva det er som gjør at noen mennesker er villige til å ofre livet sitt på jobb, og på hvilken måte dette påvirker familien som venter hjemme.

Kinosuksess

Tusen ganger god natt ble sett av over 100 000 da den gikk på kino i Norge.

Filmen er regissert av Erik Poppe. Han er også kjent for filmene (som ofte omtales som Oslo-trilogien) Schpaaa, Hawaii-Oslo, deUSYNLIGE, og filmene Kongens nei og Utøya 22.juli.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 13.10.2021

Læringsressurser

Krig, menneskerettigheter og propaganda