Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Gi mediepolitiske råd til kulturministeren

Hvordan skal Norge forholde seg politisk til utviklingen i det internasjonale mediemarkedet? I denne oppgaven skal dere definere hvilke problemer norske mediepolitikere bør være opptatt av, og komme med forslag til tiltak.
En middelaldrende kvinne i oransje bluse står sammen med en litt yngre kvinne i grønn blazer som viser fram en rapport. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Steg 1

Jobb gjerne sammen to og to eller i mindre grupper.

  1. Les debattinnlegget "Facebook kan ikke gjemme seg lenger" på M24. Debattinnlegget er skrevet av kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i november 2021.

  2. Lag ei punktliste over de problemene Trettebergstuen mener mediepolitikere må være opptatt av når det gjelder utviklingen i det internasjonale mediemarkedet.

    Er det noe dere mener mangler på denne lista? I så fall kan dere legge til egne punkter.

Steg 2

Velg ut fem viktige satsingsområder for norsk de neste fire årene. For hvert av disse satsingsområdene skal dere foreslå konkrete tiltak som regjeringen bør sette i verk.

Bruk gjerne et skjema som dette:

Satsingsområde

Tiltak

1 (Beskriv satsingsområdet og hvorfor det er viktig at politikerne jobber med dette.)

(Kom med forslag til konkrete tiltak som regjeringen bør gjennomføre alene eller i samarbeid med andre land.)

2

3

4

5

Steg 3

Velg ut det viktigste mediepolitiske tiltaket fra skjemaet deres og presenter det på Facebook-siden til kulturminister Anette Trettebergstuen.

Som kulturminister er det hun som har ansvaret for norsk mediepolitikk.

Forklar hvem dere er, og at dette er en del av en skoleoppgave. Husk at innlegget må være seriøst, saklig og presist formulert. Be læreren ta en sjekk før dere poster innlegget.

CC BY-SASkrevet av Ragna Marie Tørdal.
Sist faglig oppdatert 04.01.2022

Læringsressurser

Internasjonal mediepolitikk