Hopp til innhold

Litterære tekster

Eksempel: rapport, byggteknikk

Dato: 10. september 2018
Til: May-Elise Sundberg
Fra: Daniel Carlsen, 2BYA
Sak: Utplassering hos byggmester

Rapport


Innledning

Jeg var utplassert hos byggmester Reidar Bergene torsdag 6. og fredag 7. september 2018. Da jobba jeg på et nybygg i Kvelde i et arbeidslag på tre mann. Jeg isolerte vegger og tak og la takstein.

Arbeidsoppgavene

Den 6. september jobba jeg med å isolere vegger og tak på bygningen. Til veggene brukte jeg Glava isolasjon, 150 mm tykk. Til taket brukte jeg Glava isolasjon, 200 mm. Når man isolerer, må man kappe isolasjonen ca. 1–2 cm for lang og for brei, og så må man klemme isolasjonen sammen for å få den på plass.

Den 7. september la jeg takstein på taket. Materialet var dobbeltkrummet rød stein. Takstein må alltid legges vertikalt. Man måler de tre første radene inntil vindskia, etter det sikter man bare. Slik gjorde jeg det også.

Vurdering

Det gikk greit å isolere vegger og tak. Da jeg skulle legge takstein, hadde jeg først litt problemer med bare å bruke øyemål, men det lærte jeg etter hvert. Det var mye tyngre å jobbe ute enn å være på skolen, men arbeidsmiljøet var bra og jeg trivdes godt. Jeg følte at jeg gjorde en god innsats og at resultatet blei bra. Jeg fikk også ros av de andre arbeiderne for arbeidet mitt, og det syntes jeg var veldig hyggelig.


Jon Ragnar Carlsen

CC BY-SASkrevet av Marion Federl.
Sist faglig oppdatert 22.01.2019

Læringsressurser

Yrkesretta sjangrer