Islamsk matkultur og tyrkisk kjøkken
I denne filmen møter du Baki som driver egen restaurant med halalmat. Du vil få en innsikt i de islamske spisereglene og se tilberedning av tyrkiske retter. I tillegg forteller Zakiya og Larin om hvordan det er å vokse opp med islamske mattradisjoner i Norge.
Spørsmål til filmen
- Forklar begrepene halal og haram.
- Hvilke dyr er tillatt å spise innen islam?
- Hva er forskjellen på halalkjøtt og annet kjøtt?
- Hva skiller halalslakting fra tradisjonell norsk slakting?
- Hvorfor spiser ikke muslimer produkter laget med gelatin?
- Hva er ramadan og id og hvilke mattradisjoner er knyttet opp mot dette?
- I filmen møter vi Baki som driver egen restaurant med halalmat. Hva innebærer halal-konseptet?
- Fortell om noen typiske retter og tilberedningmåter innenfor det tyrkiske kjøkkenet.
CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 08.04.2020