Hopp til innhold

Fagstoff

Islamsk matkultur og tyrkisk kjøkken

I denne filmen møter du Baki som driver egen restaurant med halalmat. Du vil få en innsikt i de islamske spisereglene og se tilberedning av tyrkiske retter. I tillegg forteller Zakiya og Larin om hvordan det er å vokse opp med islamske mattradisjoner i Norge.

Spørsmål til filmen

  1. Forklar begrepene halal og haram.
  2. Hvilke dyr er tillatt å spise innen islam?
  3. Hva er forskjellen på halalkjøtt og annet kjøtt?
  4. Hva skiller halalslakting fra tradisjonell norsk slakting?
  5. Hvorfor spiser ikke muslimer produkter laget med gelatin?
  6. Hva er ramadan og id og hvilke mattradisjoner er knyttet opp mot dette?
  7. I filmen møter vi Baki som driver egen restaurant med halalmat. Hva innebærer halal-konseptet?
  8. Fortell om noen typiske retter og tilberedningmåter innenfor det tyrkiske kjøkkenet.
CC BY-SASkrevet av Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 08.04.2020

Læringsressurser

Mat i ulike kulturer