Hopp til innhold
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Arbeidsoppdrag

Ønskekonserten – får hjerter til å banke

Aktivitet: Finn en velkjent kjenningsmelodi og start alltid ønskekonserten med den, på plate eller som allsang. Ønskekonserten kan også være en liten sekvens av et større kulturarrangement.

FooterHeaderIconFooter iconLK20FooterHeaderIconFooter iconLK06
Eldre dame som smiler. Hun har rosa skjerf, grå jakke og en stor, svart blomst i håret. I forgrunnen ser vi en annen eldre kvinne med rosa klær, hun peker på dama som smiler. Foto.

En ønskekonsert kan spre mye glede.

Dere trenger

  • en programleder og en forsanger
  • en eller flere musikere
  • sanger som er valgt på forhånd

Vi anbefaler at dere viser noen av sangtekstene på storskjerm. Husk å trykke sangtekstene med stor skrift!

Hvor ofte: en gang i måneden

Hvor lenge: 50–60 minutter


Etabler ønskekonserten som et fast innslag hver måned. Heng opp ei liste i bofellesskapene hvor de ansatte kan skrive opp hvilken melodi de eldre ønsker å høre.

Gå i tillegg rundt på bofellesskapene og be de som bor der, om å komme med ønsker. Ingen sang er umulig for ønskekonserten! Skriv ønskene ned på lapper. Det er selvsagt mulig å komme med hilsninger til sangønskene.


Forslag til sang

Lenke til en kjent sang mange eldre husker: Harry Brandelius – En sjømann elsker havets våg (YouTube).

Trykk opp på forhånd de sangene som er valgt hvis det er mulig, og del dem ut på ønskekonserten. Som variasjon til å synge kan dere også lytte til innspillinger fra ulike nettsteder. Kanskje kan dere plassere en gammel grammofon på podiet?

Dette forslaget til aktivitet er hentet fra boka Impulser – Håndbok i kulturarbeid på eldreinstitusjoner (kirkensbymisjon.no). Boka er utgitt av Kirkens Bymisjon i Oslo gjennom prosjektet «Leve – ikke bare overleve». Forslaget til aktivitet er gjengitt i NDLA med tillatelse fra Kirkens Bymisjon. I boka finnes mange andre varierte forslag til aktiviteter.

Sist oppdatert 06.05.2020
Tekst: Kirkens Bymisjon (CC BY-NC-SA)

Læringsressurser

Aktivitet