Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Bowling i korridoren

Bowling i korridoren – gir split, spare eller strike Bowling er et innendørs kulespill som kan være et positivt avbrekk i hverdagen på sykehjemmet. Og alle kan delta!
Bowlingkjegler og bowlingkule. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Vi anbefaler:

Å ta det som en lek

Dere trenger:

  • en korridor
  • passe trafikk
  • skumballer eller myke kuler
  • kjegler
  • premier
  • pastis (anisdrikk)

Hvor ofte:

Så ofte dere har lyst

Hvor lenge:

15–30 minutter

Hvordan:

En korridor med minimal trafikk er selvsagt det beste. Litt gjennomgangstrafikk gir likevel mye humør. Men pass på! Finn derfor en bit av en korridor, en vestibyle eller et annet egnet areal hvor det er mulig å vise hensyn samtidig som spillet kan gå sin gang.

Kulespill som petanque og boccia er selvsagt også hyggelig å spille. Petanque og boccia egner seg nok best til å spille på gress/sand siden kulene blir ustyrlige på hardt underlag. Men prøv med myke kuler/risposer.

Bowling er derimot det perfekte spill for korridoren. Sett opp ti kjegler i fire rekker (én kjegle i første rekke, to i andre, tre i tredje og fire i fjerde rekke). Også i bowling er det en fordel å bruke skumballer eller kuler som ikke er for harde.

Hold rede på poenger og resultater. For noen av oss er det å vinne viktigere enn å delta.

I Frankrike blir ofte et parti kulespill etterfulgt av en pastis, som er en anisdrikk. Kanskje drikke kan være med på å øke motivasjonen?

Dette forslaget til aktivitet er hentet fra boka«Impulser. Håndbok i kulturarbeid på eldreinstitusjoner». Boka er utgitt av Kirkens Bymisjon i Oslo gjennom prosjektet «Leve – ikke bare overleve». Forslaget til aktivitet er gjengitt i NDLA med tillatelse fra Kirkens Bymisjon. I boka finnes mange andre varierte forslag til aktiviteter.

Relatert innhold

CC BY-NC-SASkrevet av Kirkens Bymisjon.
Sist faglig oppdatert 23.10.2018

Læringsressurser

Aktivitet