Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Sikringstiltak på kjøpesenter

I denne oppgaven skal dere finne og identifisere sikringstiltak på et kjøpesenter. Dere skal jobbe i grupper.
To vektere går runde på et kjøpesenter. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Case

Se for dere at gruppen deres er sikkerhetsansvarlige på det lokale kjøpesenteret. Dere skal skaffe dere oversikt over hvilke sikringstiltak som finnes på senteret i tilfelle uventede hendelser. For å få til dette må dere kanskje gjennomføre en befaring for å se området, hvilke verdier som må beskyttes, og hvilke tiltak som kan gjennomføres.

Har dere ikke mulighet til å besøke kjøpesenteret, så bruk senterets hjemmeside og andre kilder til å finne informasjon om senteret for å løse oppgaven.

Hvis kjøpesenteret har et kart på hjemmesiden sin, kan det være praktisk å bruke det til å merke av sikringstiltak. Hvis ikke er det fullt mulig å tegne sitt eget kart til det samme formålet. Når dere skal merke av på kartet, kan dere bruke for eksempel x for teknisk, 0 for fysisk og v for administrativ sikring. Poenget er å skille mellom tiltakene på en tydelig måte på et kart over området.

Bruk det dere har lært om risikovurdering og sikringsgruppene.

Oppgave

  1. Velg dere ut et kjøpesenter og gjør forundersøkelser. Skriv ut et kart fra senterets hjemmeside, eller tegn et selv, og skriv ut befaringsskjemaet som ligger ved nederst på siden her.
  2. På befaringsrunden bruker dere kartet til å merke av sikringstiltakene og fyller ut skjemaet. Husk å få med både teknisk, fysisk, manuell og administrativ sikring.
  3. Samle informasjonen i et Word- eller PowerPoint-dokument. Dere skal levere inn både dokumentet, skjemaet og kartet med forklaring samlet.

Filer

CC BY-SASkrevet av Anki Olsen.
Sist faglig oppdatert 07.05.2020

Læringsressurser

Sikkerhetstiltak