Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Sikkerhetsoppdrag for OL

Klassen din har fått i oppdrag å utarbeide forslag til risikoanalyse og tiltaksplan i forbindelse med neste OL. Dere har også fått ansvar for å utarbeide en enkel beredskapsplan for hotellet hvor de norske utøverne holder til.
OL-flagget og internasjonale flagg. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

1 Risikoanalyse

Dere skal utarbeide en risikoanalyse i forbindelse med neste OL. Velg ut en del av OL-arrangementet som dere vil se nærmere på.

Risikoanalyse er en metode med flere trinn og er selve grunnmuren i sikkerhetsarbeidet. Antall trinn vil som regel avhenge av hvor komplisert arbeidsprosessen eller virksomheten er.

Dere skal gjennomføre en risikoanalyse etter denne oppskriften:

  1. kartlegge uønskede hendelser
  2. vurdere sannsynligheten for at den uønskede hendelsen skal skje
  3. vurdere konsekvensene av den uønskede hendelsen dersom den skulle skje
  4. beskrive risikonivået
  5. foreslå sikringstiltak (tiltaksplan)

Det er viktig å bruke et skjema for risikovurdering med gode beskrivelser av sannsynlighet og konsekvens for alle de uønskede hendelsene.

2 Beredskapsplan

Dere skal utarbeide en enkel og oversiktlig beredskapsplan for brann på hotell. Det kan for eksempel være for hotellet eller leilighetskomplekset hvor de norske utøverne bor under OL-arrangementet.

Tips: Oppgaven er krevende og bør løses i grupper. Oppgaven kan leveres som en rapport til læreren eller presenteres i klassen.

CC BY-SASkrevet av Monica Gjertsen Steinbakken, Hanne-Lisbet Løite og Pål-André Hansen. Rettighetshavere: NKI Forlaget og Amendor AS
Sist faglig oppdatert 14.05.2018

Læringsressurser

Arrangementssikkerhet