Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Databaseoppgave: Filmdatabase

The Internet Movie Database (IMDb) er en nettside som samler informasjon om filmer og TV-serier fra hele verden. I denne oppgaven skal du se for deg hvordan databasen til IMDb er bygd opp og forsøke å lage din egen datamodell.
Skjermbilde av nettsiden IMDb.com sett gjennom et forstørrelsesglass. Foto
Åpne bilde i et nytt vindu

På nettsiden imdb.com kan du søke etter en tittel (film eller TV-serie) og få opp informasjon om tittelen (f.eks. tittel, produksjonsår, land, sjanger), og en liste over skuespillere og andre medvirkende (f.eks. regissør, produsent, manusforfatter). TV-serier har i tillegg en liste over alle episoder, og hver episode har også sin egen side med informasjon og medvirkende. Man kan også søke opp en person og få opp informasjon og en liste over alle filmene og TV-seriene personen har deltatt i og hvilken rolle de har hatt, enten som skuespiller eller crew. I tillegg kan brukerne legge inn anmeldelser, fakta og detaljer om filmer.

I denne oppgaven skal du se for deg hvordan databasen IMDb er bygd opp og forsøke å lage din egen datamodell for denne databasen. Du vil trenge mange tabeller og relasjoner for å lage denne datamodellen. Du vil trenge informasjon om:

  • titler (filmer og TV-serier)
  • personer (skuespillere og andre medvirkende)
  • episoder (av TV-serier)
  • sjangre
  • anmeldelser
  • brukere

Du må selv finne ut hvilke relasjoner du trenger å legge inn i datamodellen, og om du trenger å legge inn flere tabeller enn de som er nevnt.

I tillegg til å lage datamodellen skal du svare på disse spørsmålene:

  1. Hvordan kan du legge inn hvilken jobb en person har hatt i en film? Det kan være forskjellig fra film til film.
  2. Hvordan kan du legge inn navnet på rollefiguren en skuespiller spiller i en film?
  3. Enkelte personer kan ha flere jobber i en film, f.eks. en regissør som også er skuespiller. Hvordan kan du løse det?
  4. Mange filmer har tilknytning til andre filmer, f.eks. oppfølgere eller gjenskapninger, eller at de har felles rollefigurer. Hvordan kan du få med det i databasen?
CC BY-SASkrevet av Karl Arne Dalsaune.
Sist faglig oppdatert 30.10.2020

Læringsressurser

Database