Hopp til innhold

Spillefilm

69 minutter av 86 dager

Den prisbelønte dokumentaren 69 minutter av 86 dager følger tre år gamle Lean. Sammen med familien flykter hun til fots fra Chios i Hellas til slektninger i Sverige. Manus og regi er ved Egil Håskjold Larsen.

Treåringens perspektiv

Med en liten Frost-ryggsekk på ryggen opplever vi verden blant buksebena og bagene til alle de voksne rundt Lean. Familien har måttet flykte fra alt de eier, og er nå på en farlig reise gjennom Europa.

Samtidig som Lean oppfatter alvoret i situasjonen de nå befinner seg i, ser vi stort sett omgivelsene med nysgjerrige og lekne barneøyne. Lean synger, leker med småstein og tøyser med onkelen sin mens landegrenser stadig krysses.

Regissør og fotograf Egil Håskjold Larsen har fulgt familien gjennom Europa, og håper at man i møtet med denne dokumentaren kan lære noe av barnets åpenhet og tilpasningsdyktighet i møte med det fremmede, og det vi ikke forstår.

Flyktningkrisen som bakteppe

Mens flyktningkrisen i Middelhavet ligger som et dystert bakteppe gjennom hele filmen, har Larsen ikke ønsket å fokusere på den utenforstående rammen for historien.

69 minutter av 86 dager forsøker heller å sette seeren inn i livet som barn på en slik reise – det universelle og gjenkjennelige i det å være på reise, og det å være en familie.

Prisbelønnet

Filmen har gått sin seiersgang på filmfestivaler over hele verden.

I 2017 vant den blant annet Emerging International Filmmaker Award på Hot Docs, Nord-Amerikas største dokumentarfilmfestival.

Filmen ble også nominert til Årets dokumentarfilm under Amandaprisutdelingen i 2017.

Flere priser:

  • Beste dokumentar under Nordic International Film Festival og Sheffield International Documentary Festival
  • Gullstolen ved Kortfilmfestivalen i Grimstad
  • Nordic Dox Award på CPH:DOX i København

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Mediesjangrer