Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Skal jeg velge å «stå fram»?

I denne oppgaven skal du ta utgangspunkt i en podkast der du møter to unge menn som har valgt å være åpne om psykiske problemer i sosiale medier. Hvorfor gjør de det, og hvilke råd har de til andre?
Ung gutt har på store hodetelefoner og lytter konsentrert. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

1. Lytt til podkasten Skal jeg velge å «stå fram»?

Mange unge velger å blottlegge egne psykiske problemer i sosiale medier. Noen opplever at det gjør dem godt, men det er også noen negative sider ved å «stå fram» på denne måten i offentligheten. Her møter du to av dem.

  • Eirik Kjøs Usterud er 28 år, har sitt eget rockeband og to katter. Han har vært dypt deprimert, gått på antidepressiver og blitt innlagt, og han var lenge ute av stand til å jobbe. Alt dette har han vært svært åpen om. Eirik bruker pseudonymet Beastie Joyce på Twitter (@beastiejoyce), der han vitser om alt og ingenting.
  • Sivert Moe er podkaster og sanger og sliter med angst og depresjon. I podkasten Anger snakker han med kjente gjester om deres forhold til anger, men også psykisk helse og andre problemer man kanskje ikke alltid snakker like åpent om.
Foto av smilende jente som kikker oppover mot teksten "Lytt deg gjennom mediefaget".
Lytt deg gjennom mediefaget

Psykisk helse på internett

Mange unge velger å blottlegge egne psykiske problemer i sosiale medier. Noen opplever at det gjør dem godt, men det er også noen negative sider ved å "stå fram" på denne måten i offentligheten. Her m...

0:00
-0:00

2. Noter viktige stikkord fra podkasten

3. Arranger en klassesamtale

Bruk podkasten og stikkordene som utgangspunkt for en samtale i klassen om positive og negative sider ved det å stå fram med personlige problemer i sosiale medier.

Husk at i en samtale må alle få komme til orde, og at det er like viktig å lytte som å snakke!

Bruk gjerne det digitale verktøyet Samtavla til å dele viktige stikkord og til å strukturere samtalen.

Relatert innhold

Vi er alle avhengige av å bli sett for å vite hvem vi er. Men hvor mye av våre innerste følelser skal vi blottlegge offentlig for andre?

CC BY-SASkrevet av Ragna Marie Tørdal.
Sist faglig oppdatert 11.12.2020

Læringsressurser

Mediepress og psykisk helse