Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Fortellingen om min mediehverdag

Skriv en kort fortelling om mediehverdagen din fra du står opp om morgenen, til du legger deg om kvelden.
En ung gutt skriver på en bærbar PC i et klasserom. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

En helt vanlig dag

Ola, 17 år, våkner av at mobilen hans piper klokka 07.00. Han oppdaterer seg raskt på de siste nyhetene på VGs nettavis før han går på badet. Når han kommer tilbake, leser han en sms fra mor, som er på seminar. Hun minner han på at han må huske å ta med seg treningstøy, siden han har fotballtrening rett etter skoletid.

Så sjekker han nye statusoppdateringer på Instagram og TikTok, og hvor mange likes han har fått på det bildet han la ut før han sovnet i går kveld. Han registrerer at Ida i parallellklassen har merket bildet med et rødt hjerte.

Bestekameraten har logget inn på en lukket gruppe og bedt om hjelp med matteoppgaven de skal ha løst før 5. time. Han kopierer inn sitt eget løsningsforslag. Før han må løpe til bussen, spør han om kompisen også skal på trening seinere i dag.

Mens han sitter på skolebussen, lytter han til en podkast han følger med på, om økonomien i engelske fotballklubber, og han får en melding fra Ida, som lurer på om han har noen planer i kveld. Han får akkurat tastet et kort svar før han går av bussen.

Skriv en fortelling om dine medievaner

I denne teksten kan du lese om Olas mediehverdag før han kommer på skolen. Men da er dagen hans så vidt begynt, og mye skjer før dagen er omme.

Hvordan er din mediehverdag?

Skriv en liknende fortelling om din mediebruk en helt vanlig dag fra du våkner om morgenen, til du sovner om kvelden. Alternativt kan du fortelle historien i form av en podkast eller en enkel mobilfilm.

Fortellingen om Ola har en enkel, refererende form. Bruk gjerne noen fortellertekniske virkemidler som gjør historien din mer spennende for andre.

CC BY-SASkrevet av Jan-Arve Overland.
Sist faglig oppdatert 17.11.2020

Læringsressurser

Mediebruk og medievaner