Bærekraftig kosthold - Tverrfaglige temaer - NDLA

Hopp til innhold

Bærekraftig kosthold

"Alle" er enige om at et bærekraftig kosthold er bra! Men hva betyr det egenlig at kostholdet vårt skal være bærekraftig? Handler det om mat som er kortreist, rettferdig og sunn, eller er det andre faktorer som avgjør? Ikke minst – hva kan vi gjøre for å få et mer bærekraftig kosthold?

Bærekraftig kosthold – hva og hvorfor?

Begrepet bærekraftig kosthold brukes i mange sammenhenger, men hva hva betyr det egentlig? I dette temaet skal dere både bruke kilder og gjøre egne undersøkelser for å få oversikt og erfaring med ulike tilnærminger til bærekratig kosthold. Dette gir et godt grunnlag for videre diskusjon om utfordringer og løsninger på et veldig sammensatt tema.

Utforsk ulike løsninger

Bruk det dere har funnet ut til å jobbe videre med bærekraftig kosthold. Ta utgangspunkt i noe som engasjerer eller provoserer dere og finn bærekraftige løsninger på skolen, hjemme og i ulike yrker. Noen aktuelle problemstillinger kan være:

  • Hvordan kan vi produsere mat på en bærekraftig måte?
  • Var kostholdet mer bærekraftig før i tida?
  • Hvorfor kaster vi så mye mat?
  • Hva betyr bærekraftig kosthold på skolen og i ulike yrker?
  • Må vi kutte ut kjøttet for å redde kloden?
Skrevet av Thomas Bedin.
Sist faglig oppdatert 08.03.2021