Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Innred et rom ved hjelp av tracing-teknikk

Tenk deg at du blir spurt om å hjelpe en kunde med innredningstips. Du får et bilde av et tomt rom, og kunden spør om du kan lage noen raske skisser med forslag til hvordan de kan henge opp bilder og plassere møbler, belysning og planter. Da kan tracing-teknikk være en god løsning.
Tomt rom med vindu og glassdør. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Utstyr

  • foto av rommet du skal lage innredningsforslag til

  • kalkerpapir er et delvis gjennomsiktig tegnepapir. Det kan legges over et motiv du vil kopiere linje for linje.

  • tegneblyant, viskelær, fargeblyanter og tusj

Tracing med foto som utgangspunkt

Med foto som utgangspunkt kan du legge kalkerpapir over bildet og tegne inn alle linjer du ser. Bruk blyant slik at du kan viske bort linjer som kommer i veien for møbler og interiørobjekter du vil bruke i rommet.

Skisse av kjøkkeninnredning. Tegning.
Åpne bilde i et nytt vindu

Når du har fått opp rommet, tegner du inn møbler og annet som kan passe. Lag så god skisse du klarer, og legg til elementer som kan få rommet til å se finere ut. Fargelegg med fargeblyant eller tusj som er beregnet for kalkerpapir.

Oppgave

  1. Finn et rom eller miljø som har potensiale. Det kan være hvilket som helst rom eller miljø. Du kan velge et rom hjemme som du fotograferer, et rom du finner på nettet eller i magasiner, eller et miljø fra en møbelbutikk.

  2. Bruk kalkerpapir (gjennomsiktige ark) og lag ei skisse for hånd av rommet eller miljøet ditt.

  3. Lag så fin skisse du klarer, bruk linjal dersom du vil ha et stramt uttrykk, eller håndtegnet strek dersom du vil ha et mer skisseaktig preg.

  4. Tenk deg til hvordan rommet skal se ut når det er ferdig, og tegn opp det som trengs for å få det slik du har tenkt. Bruk magasiner eller nettsider for å finne det du vil innrede med. Pass på at størrelsene ser naturlig ut i rommet.

  5. Fargelegg med fargeblyant eller tusj.

CC BY-SASkrevet av Gunn Elin Birkenes.
Sist faglig oppdatert 05.05.2021

Læringsressurser

Visualisering i interiørfaget