Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Dior and I

Dokumentarfilmen Dior and I (2014) tar oss med inn bak kulissene i motehuset Dior. Vi følger Diors nye sjefsdesigner Raf Simons, fra han har sin første arbeidsdag til han åtte uker senere viser sin første Dior-kolleksjon.

Om filmen

Den belgiske motedesigneren Raf Simons skal begynne å jobbe for motehuset Dior. Simons, som tidligere har vært designer for den minimalistiske Jill Sanders, skal nå være kunstnerisk leder for sin første haute-couture-kolleksjon.

Haute couture er en betegnelse for motehus som syr klær individuelt for kundene sine. Dior er et av få motehus som fremdeles følger tradisjonen med haute couture og har egne systuer for dresser og kjoler.

Simons har kort tid på seg for å få ferdig kolleksjonen, som skal vises allerede om åtte uker. Det er forventet at Simons både klarer å følge Diors tradisjon og stil, samtidig som han skaper noe nytt og moderne. Filmen gir et unikt innblikk i hverdagen, stresset, forventningene og det kreative arbeidet i moteverdenen.

Christian Dior

Den franske motedesigneren Christian Dior (1905–1957) regnes som grunnleggeren av motehuset Dior. Diors første kolleksjon, The New Look (1947), tok et oppgjør med moten som hadde dominert under andre verdenskrig.

Dior tegnet kvinner med former, smale skuldre, smale midjer og store skjørt. Dette var begynnelsen på den romantiske, feminine og ekstravagante stilen som Dior er kjent for, en stil og en tradisjon som dagens Dior-designere og syersker fremdeles må være tro mot.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Stilhistorie