Hopp til innhold

Arbeidsoppdrag

Lag olympisk genserdesign til Milano Cortina 2026

Norge har hatt egne strikkegensere til OL og VM siden 1956. I 2026 skal vinter-OL arrangeres i Nord-Italia. Lag forslag til hvordan designet på OL-genseren i 2026 skal se ut. Hvilke elementer fra norsk strikketradisjon vil du bruke? Skal dekoren få inspirasjon fra italiensk kultur?
To voksne og to barn som har på seg mørkeblå strikkegensere og luer og votter i samme design. Alle smiler. De står ved en skigard, og det er trær og snø i bakgrunnen. Foto.

Designprosess

  1. Finn bilder av tidligere OL-gensere og lag et moodboard. Skriv gjerne ned stikkord om elementer som du mener går igjen.
  2. Lag minimum tre ulike skisser til nytt design på OL-genseren 2026 der du vektlegger elementer og farger som du vil bruke.
  3. Tegn designet du bestemmer deg for å bruke, for hånd eller på data. Bruk farger, og vær nøye med presentasjonen.
  4. Presenter forslaget ditt for klassen. Si noe om hva som inspirerte deg, og hvorfor du har tatt de ulike valgene underveis.
  5. Heng opp de ulike forslagene i klasserommet og se på dem sammen. Er det elementer og farger som går igjen? Er det noe som skiller seg ut?
Fire smilende kvinner med strikkegensere med et norsk flagg på brystet. Svart-hvitt foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Relatert innhold

I 1956 pyntet norske OL-deltakere seg for første gang i spesialdesignet strikk. Siden den gang har OL-genseren vært et fast innslag.

CC BY-SASkrevet av Iselin Myklebust og Inger Gilje Sporaland.
Sist faglig oppdatert 11.07.2022

Læringsressurser

Designprosess