Hopp til innhold

Kortfilm

Den veganske tannbørsten

Den veganske tannbørsten hadde premiere på Lofoten Internasjonale Kunstfestival i 2019. Filmen er laget av Trygve Luktvasslimo. Han er utdannet billedkunstner, har skrevet bøker og er filmskaper. Filmen gir et skråblikk på de velkjente argumentene i ordskiftet rundt klima.

Om filmen

Den veganske tannbørsten er en novellefilm som problematiserer de voksnes holdninger til klimakrisa. I filmen blir vi med til Lofoten og til skipet The World. The World er et leilighetsskip for noen av verdens aller rikeste mennesker. Rederiet som eier skipet, sies å være blant de første i verden som har gått over til en mer miljøvennlig energikilde: en miks av biodrivstoff, naturgass, diesel og batteri.

Rundt et bord i et kirkelignende rom sitter flere voksne i en absurd samtale om klimaendringene. Velkjente argumenter om klimaspørsmål dukker opp i en ny og karikert form.

PR-sjefen i en verdensledende forskningsstiftelse forteller om arbeidet sitt. Stiftelsen jobber med å utvikle og promotere frie markedsløsninger som kan imøtekomme ulike verdensproblemer. Ei dame fra Lofoten er om bord for å promotere rockering-retreaten sin.

Amelia (14) og Steven (12) sitter og overhører samtalen. Til slutt får de nok av de likegyldige voksne og deres lettvinte løsninger på store komplekse problemer.

Sist faglig oppdatert 19.04.2022
Skrevet av Tina Andersson
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Klima

Kildemateriale