Hopp til innhold

Kortfilm

Den veganske tannbørsten

Den veganske tannbørsten hadde premiere på Lofoten Internasjonale Kunstfestival i 2019. Filmen er laget av Trygve Luktvasslimo. Han er utdannet billedkunstner, har skrevet bøker og er filmskaper. Filmen gir et skråblikk på de velkjente argumentene i ordskiftet rundt klima.

Om filmen

Den veganske tannbørsten er en novellefilm som problematiserer de voksnes holdninger til klimakrisa. I filmen blir vi med til Lofoten og til skipet The World. The World er et leilighetsskip for noen av verdens aller rikeste mennesker. Rederiet som eier skipet, sies å være blant de første i verden som har gått over til en mer miljøvennlig energikilde: en miks av biodrivstoff, naturgass, diesel og batteri.

Rundt et bord i et kirkelignende rom sitter flere voksne i en absurd samtale om klimaendringene. Velkjente argumenter om klimaspørsmål dukker opp i en ny og karikert form.

PR-sjefen i en verdensledende forskningsstiftelse forteller om arbeidet sitt. Stiftelsen jobber med å utvikle og promotere frie markedsløsninger som kan imøtekomme ulike verdensproblemer. Ei dame fra Lofoten er om bord for å promotere rockering-retreaten sin.

Amelia (14) og Steven (12) sitter og overhører samtalen. Til slutt får de nok av de likegyldige voksne og deres lettvinte løsninger på store komplekse problemer.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 19.04.2022

Læringsressurser

Klima