Hopp til innhold

Kortfilm

Små, søte kaker

Norsk kortfilm om et ubehagelig jobbintervju, med Renate Reinsve i hovedrollen. Filmen er regissert av Henry K. Norvalls.

Om filmen

Fotografen Anne skal på jobbintervju for et eiendomsmeglerfirma. Hun skal møte den potensielle arbeidsgiveren på en kafé. Hun sitter ved et bord og venter på han som skal intervjue henne. Hun har kledd seg formelt og er godt forberedt, men virker nervøs.

Jobbintervjuet resulterer i at Anne får tilbud om jobben. Det er likevel noe ved oppførselen til hennes nye sjef som gjør at gleden lar vente på seg for Annes del. Han trekker blant annet fram den gode kjemien mellom dem og skryter av utseendet hennes.

Det er skuespiller Renate Reinsve som tolker rollen som Anne i filmen. Reinsve er blant annet kjent fra spillefilmen Verdens verste menneske, som ble oscarnominert i kategoriene beste utenlandske film og beste originalmanus i 2022.

Seksuell trakassering

Små, søte kaker gir et nyansert bilde av hvordan seksuell trakassering kan være vanskelig å få øye på i hverdagen.

Filmen inviterer til diskusjoner rundt innarbeidede kommunikasjonsmønstre, likestilling i arbeidslivet og refleksjon over hva det egentlig er arbeidsgiveren gjør og sier her som er over streken.

Relatert innhold

Prøv å skrive om en scene fra kortfilmen "De hensynsløse" slik modernisten Virginia Woolf ville gjort det.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 16.06.2022

Læringsressurser

Kommunikasjon