Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Bully

Bully er en prisbelønnet og sterk dokumentarfilm som tar oss med inn i hverdagen til fem barn i løpet av et skoleår. Gjennom intervjuer og opptak fra klasserom, skolebusser og idrettshaller får vi et unikt innblikk i mobbingen barna opplever.

Om filmen

Tyler var alltid den som ble valgt sist i kroppsøvinga. Da han var yngre, gråt han av mobbingen, men etter hvert sluttet han å gråte. Det ble vanskeligere for foreldrene å forstå hva han gjennomgikk. En dag da Tyler var 17 år, orket han ikke mer. Han valgte å avslutte sitt eget liv.

Bully er en dokumentarfilm om Tyler og andre amerikanske barn som opplever mobbing. Filmen viser barn som gruer seg til skolen og som har vanskelig for å få seg venner. I en kroppsøvingstime opplever en gutt å få hodet sparket inn i en spiker av en medelev. Noen barn blir kalt "homo" og andre "fish face".

Mobbingens konsekvenser

Den daglige mobbingen og trakasseringen barna opplever, får alvorlige konsekvenser.

Barna som plages, blir isolert og får ødelagt selvbilde. Filmen viser også tragiske hendelser der barn som blir mobbet, ender med å true mobberne med våpen.

Vi møter også etterlatte som starter en antimobbekampanje etter sønnens selvmord. Håpet er at kampanjen skal bidra til økt bevissthet i samfunnet om hvor alvorlig mobbing kan være for dem som opplever det.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 10.06.2021

Læringsressurser

Helse