Hopp til innhold

Spillefilm

Når jeg faller

Joachim jobber som kokk. Han balanserer tilværelsen mellom å jobbe og å ruse seg. Han har en sønn han ikke har sett på åtte år. Når ekskjæresten Maria havner i fengsel, er det han som må ta seg av gutten.

Handling

En dag får Joachim beskjed om at ekskjæresten Maria har havnet i fengsel. Politiet har funnet store mengder narkotika i leiligheten hennes. Maria insisterer på at Joachim skal ta seg av deres felles sønn, Lukas.

Det er bare ett problem. Joachim er avhengig av heroin. Han henter gutten på skolen og tar ham med hjem til hytta der han bor. Etter noen dager bestemmer han seg for å ta opp kampen mot avhengigheten. Han vil bli rusfri, slik at han klarer å ta vare på sønnen.

Om filmen

Når jeg faller hadde kinopremiere 21. september 2018. Filmen er laget av mastergradstudenter ved Den norske filmskolen på Lillehammer samme år. Manus er ved Magnus Meyer Arnesen og Kristian Landmark. Det er Magnus Meyer Arnesen som har regissert filmen.

I hovedrollen som Joachim finner vi Preben Hodneland. Rollen som Maria tolkes av Alexandra Gjerpen. Hun er blant annet kjent som Alex i NRK-serien Unge lovende.

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Helse