Hopp til innhold

Spillefilm

The Square

The Square er en mørk komedie om kunst, PR-bransjen og ubehagelige situasjoner. Filmen vant Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes i 2017 og var Sveriges Oscar-kandidat samme år.

Om filmen

Christian (Claes Bang) er en høyt respektert kunstkurator ved et anerkjent museum for moderne samtidskunst i Stockholm. Filmens tittel henviser til navnet på museets neste store kunstutstilling.

The Square er en utstilling om nestekjærlighet og gode relasjoner mellom mennesker. Dette er ikke akkurat banebrytende tematikk for et nytenkende museum. Museet ansetter derfor PR-rådgivere som skal lage en markedskampanje for å skape blest omkring The Square.

En morgen da Christian er på vei til jobben, blir han frastjålet mobiltelefonen. Gjennom telefonens GPS klarer han å spore den til et leilighetskompleks i byen. Christians håndtering av tyveriet fører ham inn i banale og pinlige situasjoner.

Ruben Östlund

Filmen er regissert av den svenske filmskaperen Ruben Östlund. Östlund er også kjent for filmer som Turist (2014), Play (2011), De Ufrivillige (2008) og Gitarmongo (2002).

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 26.11.2021

Læringsressurser

Filmanalyse