Hopp til innhold

Kortfilm

Himmelen bak huset

Novellefilmen Himmelen bak huset (2011), regissert av Steffan Strandberg og med manus av Trond Arntzen, er en adaptasjon av Gaute Heivolls barnebok med samme navn.

Handling

Filmen handler om 6-åringen Jon som har mistet moren sin. Den skildrer en sorg som er mer langsom enn akutt, da det er en stund siden moren døde.

Filmen er poetisk og lavmælt. Kamera går tett på hovedpersonen, kuttene er lange, og lydene er hentet fra naturen. Det hele gir oss et bilde av et barn, og en far, som strever med å finne tilbake til hverdagen igjen.

Filmen viser også nærhet mellom mennesker og nærhet til naturen. Og den viser at fantasi og drømmer kan ha en helende kraft.

Internasjonal anerkjennelse

Himmelen bak huset vant i 2011 voksenjuryens hovedpris, First Prize Live Action Short Film, ved verdens største barnefilmfestival, Chicago International Children's Film Festival.

Om regissøren og forfatteren

Steffan Strandberg (1969–) er en anerkjent norsk regissør, som har laget over 30 dokumentarer, fiksjons- og dokumentarserier for TV og kino. Han har også vært produsent og manusforfatter for andres filmer. Filmene hans berører sosiale, psykologiske, politiske og kunstneriske temaer.

Gaute Heivoll (1978–) er en prisbelønnet norsk forfatter som har skrevet en rekke bøker både for barn og voksne. Sitt store gjennombrudd fikk han med romanen Før jeg brenner ned, som han fikk Brageprisen for, og som også er filmatisert.

Både regissøren og forfatteren lager kunst om allmennmenneskelige temaer, som ofte henter inspirasjon fra virkelige liv og historier.

Relatert innhold

Himmelen bak huset er en prisbelønt novellefilm som baserer seg på en roman av Gaute Heivoll. Her er oppgaver til filmen i norsk.

CC BY-SASkrevet av Heidi Mobekk Solbakken. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Filmatiserte bøker