Hopp til innhold

Spillefilm

Varg Veum – Bitre blomster

Varg Veum – Bitre blomster er den første av i alt tolv filmatiseringer av den litterære skikkelsen Varg Veum, som er ført i pennen av Gunnar Staalesen. Det er Trond Espen Seim som spiller Varg Veum og Ulrik Imtiaz Rolfsen som har regissert filmen.

Handlingen

Den lille jenta Camilla er forsvunnet i Bergen. Camilla er datter av den kjente politikeren Vibeke Farang. Forsvinningssaken viser seg å være mer omfattende enn først antatt. I tillegg til at Camilla er borte, savnes også Karsten Aslaksen, som er elskeren til jentas mor. Privatdetektiven Varg Veum får i oppdrag å finne ut av hva som har hendt med Karsten. Han blir stadig mer overbevist om at de to sakene har en sammenheng med hverandre, men han motarbeides av politiet.

Fra krimroman til film

Gunnar Staalesen har skrevet totalt 18 bøker om Varg Veum. 12 av bøkene er filmatisert i perioden 2007–2012. Varg Veum – Bitre blomster (2007) var den første som ble filmatisert. I 2012 hadde den 12. og siste filmen, Varg Veum – Kalde hjerter, kinopremiere.

Om regissøren

Det er den norske regissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen som har regissert Varg Veum – Bitre blomster. Rolfsen debuterte som spillefilmregissør i 2005 med gangsterfilmen Izzat. Han har også regissert spillefilmene Den siste revejakta (2008), TAXI (2011) og Haram (2014).

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Tina Andersson. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.06.2019

Læringsressurser

Filmatiserte bøker