Hopp til innhold

Fagstoff

Samisk mat i et moderne kjøkken

Samisk mat er på menyen på flere hotell- og restaurantkjøkken. Se hvordan kokken og lærlingene jobber med å bevare de samiske rettene med en ny vri. Forståelsen for og arven fra den samiske matkulturen står sterkt hos kokken som fører kunnskap videre til lærlingene og inn i det moderne kjøkken.

Refleksjonsoppgaver til filmen

Se filmen "Samisk mat i et moderne kjøkken" og svar på oppgavene.

  1. Hvordan kan man beholde samiske tradisjoner i et moderne kjøkken?
  2. Hvorfor er det viktig å bevare samiske mattradisjoner?
  3. Hva kan vi lære av de samiske mattradisjonene?
  4. Gi eksempler på hvordan den samiske mattradisjonen ivaretar hele dyret, høster av ressurser og lagrer dette.
CC BY-SASkrevet av Hege Nikolaisen.
Sist faglig oppdatert 16.12.2019

Læringsressurser

Samisk matkultur