Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Sammenligning av frokoster

Et frokostmåltid kan være så mangt. Ulike land har gjerne egne tradisjoner for hva som regnes som et frokostmåltid. I denne oppgaven skal du sammenligne frokostmåltidet i tre ulike land og reflektere over forskjeller i innhold og næringsstoffer.
Et stort frokostbord med eggerøre, bacon og pølser, syltetøy, smør, ulike brødvarer, oppkuttet frukt, müsli, kaffe, melk og appelsinjus. Foto.

Teorioppgaver

  1. Hva er en norsk frokost? Diskuter i klassen hva dere spiser og drikker til frokost en vanlig hverdag. Bli enige om hvilke elementer dere mener inngår i en typisk norsk frokost.

  2. Hva inngår i en typisk engelsk og fransk frokost? Søk i kilder og beskriv hvilke elementer som inngår i frokostmåltidet i hvert av disse to landene.

  3. Sammenlign disse tre frokostmåltidene. Er det noen forskjeller? Hvilken av disse tre frokostene ligner mest på din egen frokost?

  4. Legg inn de tre ulike frokostmåltidene i kostholdsplanleggeren, og sammenlign næringsinnhold. Hvilken av frokostene vil du si er den sunneste? Begrunn svaret ditt.

Praktisk oppgave

Del klassen i tre grupper, og produser de forskjellige frokostene og drikkevarene. Sett de tre frokostene opp på en stor buffé.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Espen Lonkemoen Framås og Jannike Gausdal.
Sist faglig oppdatert 04.01.2023

Læringsressurser

Internasjonal matkultur