Hopp til innhold

Oppgave

Tapas

I denne oppgaven skal hele klassen fordype seg i spansk kokkekunst. Oppgaven består av en teoretisk og en praktisk del.

Dadler innpakket i spekeskinke som er festet med trepinner. Foto.

Dadler med skinke

Del 1. Finn informasjon og svar på spørsmål

Søk i ulike kilder og finn svar på følgende spørsmål:

  1. Finn historien til tapas. Hva er tapas?

  2. Hva slags retter er det vanlig å servere som tapas?

  3. Hva slags drikke er det vanlig å servere til tapas?

  4. Er det flere land i Europa som har noe lignende som Spania?

  5. I Norge serverer vi også gjerne tapas. Hvordan er den norske tapasversjonen i forhold til den spanske? Er det noen forskjeller?

Del 2. Finn retter til en tapaslunsj

Hele klassen skal samarbeider om å lage en stor tapaslunsj. Inviter gjerne noen gjester.

Klassen blir enige om hva slags retter dere vil lage til tapaslunsjen, og hva slags drikke dere skal servere. Fordel oppgavene/rettene og finn oppskrifter. Skriv en bestillingsliste som leveres til lærer, og lag en arbeidsplan.

Del 3. Produser rettene til tapaslunsjen

Hver elev produser sin rett/retter og anretter på et stort tapasbord. Lag matkort til hver rett. Server med passende drikke.

Sist faglig oppdatert 07.04.2021
Skrevet av Espen Lonkemoen Framås

Læringsressurser

Internasjonal matkultur

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter