Tapas - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Tapas

I denne oppgaven skal hele klassen fordype seg i spansk kokkekunst. Oppgaven består av en teoretisk og en praktisk del.

Del 1. Finn informasjon og svar på spørsmål

Søk i ulike kilder og finn svar på følgende spørsmål:

  1. Finn historien til tapas. Hva er tapas?

  2. Hva slags retter er det vanlig å servere som tapas?

  3. Hva slags drikke er det vanlig å servere til tapas?

  4. Er det flere land i Europa som har noe lignende som Spania?

  5. I Norge serverer vi også gjerne tapas. Hvordan er den norske tapasversjonen i forhold til den spanske? Er det noen forskjeller?

Del 2. Finn retter til en tapaslunsj

Hele klassen skal samarbeider om å lage en stor tapaslunsj. Inviter gjerne noen gjester.

Klassen blir enige om hva slags retter dere vil lage til tapaslunsjen, og hva slags drikke dere skal servere. Fordel oppgavene/rettene og finn oppskrifter. Skriv en bestillingsliste som leveres til lærer, og lag en arbeidsplan.

Del 3. Produser rettene til tapaslunsjen

Hver elev produser sin rett/retter og anretter på et stort tapasbord. Lag matkort til hver rett. Server med passende drikke.

Skrevet av Espen Lonkemoen Framås.
Sist faglig oppdatert 07.04.2021