Kontrollspørsmål om deiger og farser - Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1) - NDLA

Hopp til innhold
Oppgave

Kontrollspørsmål om deiger og farser

Etter å ha jobbet med temaet om produksjon av farser og deiger kan du teste deg selv ved å svare på spørsmålene.

Deiger og farser

  1. Hvilke typer kjøtt kan vi produsere deiger av?
  2. Hva ønsker man å oppnå ved å tilsette vann og salt i kjøttdeig?
  3. Hvilke typer deiger kjenner du til? Nevn minst fire.
  4. Beskriv de ulike trinnene i hakkeprosessen.
  5. Hvilke produkter kan man lage av kjøttfarse?
  6. Forklar prosessen fra ferdig farse til ferdig røkt pølse klar for salg.
  7. Nevn fire forskjellige pølsetyper. Forklar forskjellen mellom dem.
  8. Hvilken type tarm kan benyttes til pølseproduksjon?
Skrevet av Terje Røssland. Rettighetshaver: Høgskolen i Bergen
Sist faglig oppdatert 31.01.2024