Tilberedning av frukt og bærFrukt og bær kan tilberedes på mange ulike måter. De kan nytes naturelle eller brukes til blant annet safting, sylting og gelé.
BærBær defineres som en saftfull, kjøttfull frukt, som oftest med mange små frø. Vi skiller mellom ville bær og hagebær.
BløtfrukterBløtfrukter er forskjellige i størrelse, fra druer til melon.
KjernefrukterKjernefrukt er en fellesbetegnelse for pærer og epler. Det er kjernehuset, og ikke fruktkjøttet, som utgjør den egentlige frukten.
SteinfrukterSteinfrukt er oftest enfrøet. Fruktveggen består av en hard indre del (stein), som omslutter frøet, og en mer eller mindre kjøttfull ytre del.
SitrusfrukterNår vi hører ordet sitrusfrukter, tenker vi ofte på appelsiner, klementiner, sitroner og grapefrukt. Men det er mange flere medlemmer av familien.
Andre frukterAndre frukter er ofte det vi betegner som eksotiske frukter, og disse er mye brukt i matlaging og til pynt.