Råvare, produksjon og kvalitet (RM-RMF vg1)
Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-RMF vg1)
Råvarer, tilberedning og produksjon
Å foredle råvarene på en god måte er viktig både for å framheve smaken, øke holdbarheten og jobbe på en bærekraftig god måte. Best mulig tilberedning og produksjon i alle ledd er viktig for god økonomi i bedriften du skal jobbe i.
Poteter, ris og pasta
En riktig sammensatt rett må inneholde hovedråvare, grønnsaksgarnityr, saus og metningsgarnityr. I Norge er potet det mest brukte metningsgarnityret. Ris og pasta kan også være metningsgarnityr. Ofte kan metningsgarnityret i seg selv være en god hovedrett.
Poteter
Poteter er ikke bare poteter. Det er store smaksforskjeller mellom ulike potettyper, konsistensen varierer, og de enkelte sortene er av ulik størrelse. Det finnes en potet til enhver anledning!