Hindringer for mikroorganismer
Hygiene på kjøkkenet er viktig. Gjør teorioppgavene og lær deg riktig hygiene i alt du gjør. Både i ditt daglige arbeid på kjøkkenet på skolen, i praksis og når du er hjemme.
Livsbetingelser for bakterier er:
- oksygen
- passende temperatur
- fuktighet
- pH
- næring
Teorioppgaver
- Hvorfor skal temperaturen i kjøleskapet være under 4 °C?
- Hvorfor bør vi vaske hendene ofte?
- Hvorfor dekker vi til matvarer under oppbevaring?
- Hvorfor må mat som skal holdes varm over tid, ha en temperatur på minst 60 °C?
- Hvorfor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
- Hvorfor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?
- Lag faktaark for de ulike avdelingene på skolens kjøkken. Det skal vise hvordan du kan hindre bakterievekst. Bruk gjerne bilder i tillegg til tekst for å illustrere.
CC BY-SASkrevet av Gro Birgitte Eriksson og Unni Kulhuset Granheim.
Sist faglig oppdatert 07.03.2017