Hopp til innhold

Kortfilm

Roswell Enterprises

Vi møter William og Christian, to nyutdannede økonomer som skal på jobbintervju hos samme selskap. Begge to har svært imponerende CV-er. Den norske kortfilmen fra 2005 er regissert av Janic F. Heen.

Handling

Før intervjuet møtes de to konkurrentene på toalettet. Bare noen minutter før intervjuet skal finne sted, kommer de over et annet menneske på toalettet som trenger hjelp.

Plutselig står de begge to overfor et vanskelig moralsk valg. Hvor langt er de villige til å gå for å få jobben, og hvilke av sine egne verdier må de overse på veien dit?

Moralsk kompass

Vi lever i en tid hvor utdanning, jobb og akademiske titler anses som kriterier for å oppnå suksess og lykke. Det er for mange viktig å få et såkalt statusyrke – et yrke som enten gir god lønn, eller som man trenger mye kunnskap og høy utdanning for å få.

Roswell Enterprises stiller spørsmål ved hvor langt enkeltpersoner er villig til å gå for å oppnå karriere, meritter og makt. Den viser også at du lett kan "miste deg selv" i søken etter prestisje og den anerkjente jobbtittelen.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 17.01.2020

Læringsressurser

Produksjon og analyse