Her finner du forklaring på en del ord og uttrykk som brukes i fiskeribransjen.

B
blankiset fisk: sløyet, hodekappet fersk fisk pakket i kasser med is under og i endene – ikke over det hele
bløgge fisk: å kutte hovedpulsåren straks etter opptak. Fiskekjøttet tappes for blod og får bedre holdbarhet.
boknafisk: hodekappet, sløyet fisk som tørkes delvis i friluft
K
klippfisk: hodekappet, sløyet og flekket fisk, sterkt saltet og tørket
krølltorsk: torsk som er bløgget, rundrenset, skåret i skiver og lagt i rennende kaldt vann i en til to timer straks etter at den er fisket
S
sløye fisk: å skjære opp buken og fjerne innmaten
T
tørrfisk: hodekappet og sløyet fisk som tørkes i friluft
CC BY-SASkrevet av Gro Birgitte Eriksson.
Sist faglig oppdatert 11.05.2022