Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Håndbok om lover og regler

Reiselivsbedriften din, Breng Seterlykke, trenger vekst, så du ønsker å utvide sesongene for å få flere gjester. Til å hjelpe deg med å bli bedre kjent har du nettopp ansatt to populære influensere. De skal hjelpe deg med markedsføringen på sosiale medier. Men kan de reglene?
En liten klynge hus med torvtak ligger ved bredden av en stor innsjø. Det er blå himmel, grønn og frodig natur, blikkstille vann og store, snøkledde fjell i bakgrunnen. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu
Bakgrunnshistorie

Du driver en liten seter i den norske fjellheimen der du har hester, kuer, geiter og høns. Du tilbyr rideturer, toppturer og fisketurer i naturskjønne omgivelser. I tillegg tilbyr du overnatting på den gamle setra og kurs i ysting og andre tradisjonsrike måter å tilberede naturlig og økologisk mat på. Kundene dine er i alle aldre. Det de har til felles, er at de er glad i naturopplevelser, kultur og tradisjon. Setra er vinterstengt.

Informasjon

De nye medarbeiderne dine skal bo på Breng seter og blogge derfra gjennom en vår, sommer og høst. Du er usikker på om de kjenner til aktuelle lover innenfor salg og markedsføring, spesielt i sosiale medier. Du bestemmer deg derfor for å lage en oppslagsbok med de mest aktuelle lovene og reglene som influenserne må kjenne til.

Oppgave

  • Jobb i par.

  • Sett dere inn i aktuelle lover og regler for salg og markedsføring, spesielt med henblikk på reklame i sosiale medier.

  • Lag en digital håndbok, en oppslagsbok for lover og regler, som influenserne må forholde seg til.

  • Legg gjerne inn bilder og videosnutter som illustrerer reglene.

Tips til hvordan dere kan lage en digital håndbok

Håndboka kan lages i Power Point, og dere kan laste ned en gratis mal fra slidesmania.com.

  • Presenter håndboka for hverandre, og fyll ut med mer dersom det er noe dere har glemt å ta med.

CC BY-SASkrevet av Cathrine Meyer Johansen.
Sist faglig oppdatert 12.02.2021

Læringsressurser

Lovverk i markedsføring