Hopp til innhold
Meny
Søk
Velg språk
Velg språk
Logg inn
NDLA forside
Naturfag (FD)
Naturfag (FD)
Vis kompetansemål
Om naturfag
Forskning, metoder og modeller
Utforskning, risiko og rapport
Teknologi og bærekraft
Næringsstoffer
Kosthold
Stoffer og materialer
Livsløpet til materialer og produkter
Kosthold
Maten vi spiser, har stor innvirkning både på miljøet og helsa vår. Derfor er det viktig å være klar over hvilke konsekvenser kostholdet vårt har, både for oss selv og for kloden.
Bilde:
Maskot, NTB
/
CC BY-NC 4.0
Læringsressurser
Kosthold
Tilleggsstoff
Læringssti
Livsstilsløgner
Læringssti
Bærekraftig mat
Læringssti
Fagstoff
Kostholdet påvirker helsen din
Fagstoff
Livsstil
Fagstoff
Bærekraftig mat
Fagstoff
Hvordan kan vi sikre et bærekraftig kosthold?
Fagstoff
Helse og livsstil – e-forelesning
Fagstoff
Kostrådene fra helsemyndighetene
Fagstoff
Oppgaver og aktiviteter
Test deg selv om kosthold og helse
Oppgaver og aktiviteter
Livsstilsvaner hos norske ungdommer
Oppgaver og aktiviteter
Hvem har ansvaret for helsa di?
Oppgaver og aktiviteter
Hvorfor biter vi på kostholdstrender?
Oppgaver og aktiviteter
Forsøk: Hvor super er supermaten?
Oppgaver og aktiviteter
Bør vi droppe superfrukten avokado?
Oppgaver og aktiviteter
Kjøtt eller vegetar – ett fett?
Oppgaver og aktiviteter
Har du et bærekraftig kosthold?
Oppgaver og aktiviteter
Utforsk ditt eget kosthold
Oppgaver og aktiviteter
Design eget forsøk: blodsukkermåling
Oppgaver og aktiviteter
Kokkekamp for kloden
Oppgaver og aktiviteter
Livsstilen din
Oppgaver og aktiviteter