Hopp til innhold

Fagartikkel

Markedsføringskampanje

Grandiosa er Norges mest spiste ferdigpizza. Gode markedsføringskampanjer kan langt på vei forklare hvorfor frossenpizzaen har fått denne posisjonen.

En Pizza Grandiosa-sol skinner over et SAS-fly, norske flagg, et troll, en utedo og norsk natur med fjell og fjord. Et skilt viser vei til "Pizza Grandiosa-land". Illustrasjon.

En markedsføringskampanje handler om å skape oppmerksomhet rundt et produkt, slik at det fører til salg og gir inntekter.

Markedsføringskampanjer består av en rekke aktiviteter i ulike medier og på ulike plattformer, i en bestemt tidsperiode og med et bestemt mål.

Markedsføring versus markedsføringskampanje

Markedsføring er noe som pågår stort sett kontinuerlig for å skape oppmerksomhet rundt et produkt eller en merkevare. En markedsføringskampanje, derimot, gjennomføres i en bestemt tidsperiode, gjennomsnittlig i 45 dager.

Hvorfor 45 dager?

Forskere har funnet ut at cirka 45 dager er optimalt. Det tar nemlig cirka seks uker for oss mennesker å skape nye vaner og ta til oss ny informasjon slik at vi husker den. Så hvis en markedsføringskampanje varer i omtrent 45 dager, er det lenge nok til at målgruppa forstår og husker innholdet – og forhåpentligvis kjøper produktet (Shaheen, 2021).

Planlegging av en markedsføringskampanje

Markedsføringskampanjer må planlegges nøye og utformes og styres aktivt for å bli vellykket. Ifølge en artikkel i International Business Research (2013) kan planleggingsarbeidet deles i fire faser. Til å illustrere fasene har vi her brukt ulike YouTube-videoer fra Pizza Grandiosa, og spesielt fra markedsføringskampanjen deres for den nye fredagspizzaen.

Fase 1: Analysere bedriften og tidligere markedsføringskampanjer

I den første fasen må vi analysere bedriften. En markedsføringskampanje skal, i tillegg til å markedsføre et produkt, formidle bedriftens verdier og overordnede visjon. Det er Orkla som står bak produktet Grandiosa. Visjonen til Orkla er "din venn hver dag", mens verdiene deres er "modig", "til å stole på" og "inspirerende".

I tillegg til å ta utgangspunkt i bedriftens visjon og verdier er det lurt å se på tidligere markedsføringskampanjer. Hva fungerte godt, og hva fungerte mindre bra? Kanskje vi også kan lære noe av konkurrentenes markedsføringskampanjer.

YouTube-videoen om pizza Grandiosa er fra kampanjen "Pizza Grandiosa – frossen kjærlighet" fra 2020.

Klassediskusjon

Se om dere finner kampanjer fra konkurrenter, for eksempel Big One. Se etter likheter og forskjeller, og diskuter.

Hvordan kan det dere finner ut, brukes i planleggingen av en ny Grandiosa-kampanje?

Fase 2: Definere mål og målgruppe for kampanjen


Se videoen Jakten på fredagsfølelsen på YouTube.

Klassediskusjon

Hvem er målgruppa for Pizza Grandiosas markedsføringskampanje "Jakten på fredagsfølelsen"?

Hvilke mål tror dere Pizza Grandiosa har med denne kampanjen?

Fase 3: Formulere budskapet og velge kanaler

Hva er det vi ønsker å få formidlet, og hvordan skal vi formulere budskapet vårt? Skal vi spille på følelser, skal det være morsomt, informativt eller underholdende? Hvilke kanaler skal vi bruke – TV, radio, sosiale medier eller andre?

Se videoen Den ga oss fredagsfølelsen tilbake på YouTube.

Klassediskusjon

Hva er budskapet i denne kampanjen, og hva spiller den på?

Hvor kan vi finne kampanjen "Jakten på fredagsfølelsen", og hvilke kanaler brukes (for eksempel hvilke sosiale medier)?

Fase 4: Sette i gang og utføre (den digitale) markedsføringskampanjen

Pizzaeske fra Grandiosa med bilde av en pizza der et av stykkene er formet som et hjerte. Midt på eska står navnet "Fredagspizza", Kims-logoen og at pizzaen inneholder sprø potetchips og kjøttdeig . Foto.

Pizza Grandiosa Fredagspizza med Kims potetgull

Diskuter markedsføringskampanjen "Jakten på fredagsfølelsen"

kampanje.com kan vi lese at i denne markedsføringskampanjen har markedsavdelingene til Grandiosa og Kims samarbeidet uten bruk av et tradisjonelt reklamebyrå. Snapchat og såkalt true crime om "koronakoma" står i sentrum for lanseringen av Grandiosa Fredagspizza.

Diskuter hvordan dere kan måle resultatene av en slik kampanje.

Kilder

Shaheen, J. (2015, 12. januar). How long should multi-channel advertising last? Technology Therapy Group. https://technologytherapy.com/long-multi-channel-advertising-campaigns-last/

D'Andrea A., Ferri, F. & Grifoni, P. (2013). An integrated Framework for on-line Viral Marketing Campaign Planning. International Business Research, Vol. 6, no. 1. http://www.ccsenet.org/journal/index.php/ibr/article/view/22888

Sist faglig oppdatert 20.05.2021
Skrevet av Cathrine Meyer Johansen og Tone Hadler-Olsen

Læringsressurser

Markedsføringskampanjer og målgrupper

Læringssti

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Kildemateriale