Råvare, produksjon, salg og service (RM-KOS vg2)
Felles programfag sammen med:Bransje og arbeidsliv (RM-KOS vg2)
Meny, drikke og sensorikk
Et godt måltid består av mat og drikke som er nøye satt sammen, og hvor det er en fin balanse mellom grunnsmakene. I dette emnet vil du lære mer om smak og sensorikk, de ulike drikkevarene og hvordan du komponerer en meny.
Drikkevarer
Mat og drikke henger nøye sammen. En god drikk som passer til maten, kan løfte hele måltidsopplevelsen. I dette emnet vil du lære om produksjonsmetoder, bruksområder og tilberedning av ulike drikkevarer.
Vin
Vin er en gammel kulturdrikk framstilt av gjæret druesaft. Det ligger mye arbeid bak en flaske vin, hele produksjonsprosessen kan ta fra måneder til flere år. Vin finnes i ulike typer, og vi kan derfor klare å kombinere vin med de fleste matretter.