Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Legg opp en ferskvaredisk

Det er mange ting å tenke på når en ferskvarehandler skal legge opp en innbydende disk. Produktplassering og temperatur er noe av det som er viktig.
Sjømat utstilt i en ferskvaredisk. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Oppgave 1

Se filmen og les artikkelen om eksponering i manuelle disker.

Lag et sammendrag av det du mener er det viktigste når vi skal legge opp en innbydende ferskvaredisk med et bredt innhold av produkter.

Oppgave 2

Se filmen og les artikkelen om internkontroll mat ferskvaredisk.

Lag et sammendrag av det du mener er det viktigste med tanke på

  • IK-mat i ferskvaredisk

  • personlig hygiene når man jobber som ferskvarehandler

Oppgave 3

Del klassen i tre grupper. Hver gruppe skal sette seg inn i hvert sitt tema og presentere svarene sine for resten av klassen. Presentasjonen kan inneholde både bilder og tekst.

  • Gruppe 1 skal finne fiskeprodukter som passer i en ferskvaredisk

  • Gruppe 2 skal finne kjøttprodukter som passer i en ferskvaredisk

  • Gruppe 3 skal finne produkter som er tilbehør til kjøtt- og fiskeprodukter som passer i en ferskvaredisk

Produktene kan være ferske råvarer, tilberedte råvarer eller ferdige retter klargjort for oppvarming.

Oppgave 4

Hver gruppe skal så velge ut fem av produktene fra oppgave 3 og klargjøre dem for plassering i ferskvaredisken. Gruppene må samarbeide om å sette sammen en innbydende ferskvaredisk som er lagt opp på riktig måte med tanke på produktplassering, temperatur og så videre.

Alle produkter skal være merket og emballert på riktig måte.

CC BY-SASkrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 30.03.2021

Læringsressurser

Ferskvarehandler