Hopp til innhold

Fagstoff

Digitale verktøy til presentasjon

Presentasjon av arbeid i fag kan gjøres på mange ulike måter. Noen digitale verktøy støtter lineære fremstillinger, andre viser sammenhenger, mens en tredje kategori gir mulighet for å publisere innhold.

Ung kvinne viser frem statistisk fremstillling på skjerm. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Bruk av digitale presentasjonsverktøy hjelper deg med å sortere, organisere og formidle forståelsen din for et emne, en problemstilling, sammenhenger i og mellom fag og erfaringer fra læringsprosessen.

Noen digitale presentasjonsverktøy gir verdifull visuell støtte i en muntlig presentasjon, mens noen verktøy gir deg mulighet til å publisere ferdig bearbeidet innhold.

Lysbildevisning

Lysbildevisning er det presentasjonsverktøyet vi er best kjent med. Vanligvis vises lysbildene frem på skjerm i klassen mens du/dere har en muntlig fremføring. En lysbildepresentasjon hjelper deg med å sorterer et innhold i en lineær rekkefølge. Du får øvelse i å ha en tydelig start, holde på et fokus underveis og ha en klar avslutning.

I tillegg til at lysbildevisning gir deg øvelse i å systematisere og formidle et budskap, øver du deg i å sammenstille tale fra manus med visuell støtte fra lysbildene mens du kommuniserer med et publikum.

Open office – last ned

Microsoft powerpoint

Presentasjonsverktøyet Google presentasjon

Sammenhenger

Det finnes andre verktøy du kan bruke for å støtte en muntlig presentasjon visuelt. Disse kan hjelpe deg med å vise frem sammenhenger som ikke nødvendigvis er lineære.

Prezi

Padlet

Publisering

I noen sammenhenger skal du/dere sette sammen og levere innhold uten en muntlig presentasjon. Her får dere øvelse i å sortere og prioritere innhold, samt ferdigstille tekster og sette dem i sammenheng med bilder og video.

Verktøy for publisering egner seg godt til samarbeid, fordi de kan ta opp i seg mye stoff.

Googlesites

Blogger


Verktøyene listet ovenfor har gratisversjoner, men du må gjerne ha pålogging for å ta de i bruk. Opprett gjerne en egen brukerprofil for innlogging til slike verktøy.

NB! Husk å ta hensyn til regler og lovverk ved åpen publisering av andres innhold.

CC BY-SASkrevet av Albertine Aaberge.
Sist faglig oppdatert 26.05.2020

Læringsressurser

Digitale verktøy

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter