I denne oppskriften må du bruke tallkunnskapene dine for å finne rette mengder, grader og steiketid. Lykke til, og håper du får tallene rett slik at kaka smaker.

Ingredienser:
Rund av til nærmeste hele tall.
- egg
- gram sukker
- gram smør (smeltet)
- gram hvetemel
- gram bakekakao (siktet)
- teskjeer vaniljesukker
- teskjeer bakepulver
- spiseskjeer melis til dekor
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på grader (over- og undervarme). Bruk gjerne en gradskive om du finner hjelp i dette.
Smelt smøret og la det avkjøles noe. Rør egg og sukker raskt sammen med en visp. Bland sammen hvetemel, bakekakao, vaniljesukker og bakepulver. Rør inn smøret vekselvis med melblandingen. Bruk gjerne en stor slikkepott eller linjal mot slutten.
Fordel røren i en kakeform med bakepapir (helst uten påskrevne matematikkutregninger) som er ca. . Stekes midt i ovnen i ca. t, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk midt i kaken med en passer eller lignende. Det skal henge igjen litt røre på passeren slik at kaken din blir saftig og god. Den må heller være for lite enn for mye stekt (men det er selvsagt en smaksak).
Avkjøl kaken på rist, del den opp i passende stykker og gi den gjerne et lite dryss med melis før servering.
Nytes slik den er eller sammen med en deilig matematikkoppgave.