Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Don't panic – The truth about population

Med en verdensbefolkning på 7 milliarder som fortsatt vokser, ser vi ofte på framtida med frykt. I denne dokumentaren presenterer den verdensberømte svenske statistikeren Hans Rosling et annet syn.

Om filmen

Verden, og vi som lever her på jorda, står overfor store utfordringer når det gjelder miljø, klimaendringer, mat og ressurser. I Don't panic – The truth about population forklarer Hans Rosling på en underholdende måte hvordan verdens framtid kanskje ikke er så dyster som man kanskje skulle tro.

Med nyskapende 3D-infografikk maler han et levende bilde av en verden som har endret seg på måter vi knapt forstår – ofte til det bedre.

"Edutainer"

Hans Rosling var lege og professor i internasjonal helse ved Institutt for folkehelsevitenskap ved Karolinska Institutet i Sverige. Han ble kjent utenfor sitt fagmiljø etter å ha holdt et foredrag på den kjente TED-konferansen i 2006. Dette foredraget har blitt sett over 10 millioner ganger på YouTube og TED.com.

Han ble særlig kjent for å formidle utviklingsspørsmål og statistikk på en enkel og underholdende måte. I 2012 kom han på Time Magazine sin liste over de 100 mest innflytelsesrike personene i verden. I 2014 ble han blant annet utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Oslo. Han døde i februar 2017, 68 år gammel.

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm
Sist faglig oppdatert 22.01.2020

Læringsressurser

Internasjonal nyhetsformidling