Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Jenny Skavlan – nettverk og nettverkssamarbeid

I denne oppgaven skal du utforske hvilken betydning nettverk og nettverkssamarbeid har hatt for Jenny Skavlan.
Jenny Skavlan står foran et stativ med klær. Hun har myggmikrofon på seg og ser ut som om hun snakker til en forsamling. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Bli litt bedre kjent med Jenny Skavlans ulike jobbroller ved å se på videoene, lese informasjonen nedenfor og ta notater, før du begynner på oppgavene.

Oppgaver

 1. Hva kjennetegner Jenny Skavlan som influenser?

  1. Hvilke plattformer bruker hun? Hvor mange følgere har hun på de ulike plattformene?

  2. Hvem er målgruppen?

  3. Hvilke verdier ønsker hun å formidle?

  4. Hvilke virkemidler bruker hun i formidlingen sin?

  5. På hvilken måte tror du nettverk er viktig for influenseren Jenny Skavlan?

  6. Kjenner du til skuespillerkarrieren til Jenny Skavlan? Forklar hvilken betydning du tror skuespillerkarrieren har hatt for henne som influenser.

 2. Forklar betydningen av nettverkssamarbeid for hvordan Jenny Skavlan er involvert i bedriftene Fæbrik og Tise.

 3. Flere merkevarer ønsker å samarbeide med Jenny Skavlan. Drøft fordeler slike samarbeid kan ha både for Jenny Skavlan og for merkevarene.

 4. Hvordan tror du nettverket til Jenny Skavlan har bidratt til hennes profesjonelle utvikling som programleder og konferansier?

 5. Hvordan tror du Jenny Skavlan bidrar til faglig utvikling for personer i nettverket hennes?

 6. Drøft påstandene:

  1. "Nettverk og nettverkssamarbeid er like viktig i alle de ulike rollene som Jenny Skavlan har."

  2. "Jo flere samarbeid Jenny Skavlan inngår med ulike merker, jo bedre."

  3. "Jenny Skavlan er influenser. Å fokusere på nettverksaktiviteter er like viktig for alle influensere."

  4. "Et godt nettverk kjennetegnes ved et stort antall følgere på sosiale medier."

Litt om ulike jobbroller og nettverk

Jenny Skavlan er for mange kjent som influenser. Hun er også gründer, designer, bærekraftforkjemper, sy-entusiast, modell, skuespiller, programleder og forfatter. Nedenfor kan du blant annet bli litt kjent med nettverksarbeidet i to av bedriftene hun er involvert i, og noen merkesamarbeid.

Fæbrik

Aksjeselskapet Fæbrik består av de fire sy-entusiastene Jenny Skavlan, Ingrid Bergtun, Mari Nordén og Ingrid Lysne. I et intervju har de fire Fæbrik-jentene uttalt følgende om nettverkssamarbeidet knyttet til det å starte Fæbrik:

Vi har alle jobbet intenst på hver vår kant med det samme brennende engasjementet, og kjente hvor fantastisk inspirerende, gøy og kraftfullt det var når vi slo oss sammen. Plutselig var vi flere hoder og hender som gjorde at vi fikk profesjonalisert oss og fikk kapasitet til å utvide det vi driver med til flere arenaer. Forretningsmulighetene blir mye flere, og det er ufattelig gøy på veien.

Ingrid Bergtun i en jakke som hun har sydd om av et pledd. Foto.
Åpne bilde i et nytt vindu

Tise

Tise er et nettsted og en app der du kan kjøpe og selge brukte klær, sko, vesker, smykker, klokker, kunst og diverse interiør. I filmen til NDLA nedenfor får du et innblikk i ulike nettverksaktiviteter i bedriften Tise.

Merkesamarbeid

Jenny Skavlan har inngått samarbeid med flere merkevarer, blant annet klesmerket Pierre Robert og smykkemerket David Andersen.

Kort sammendrag av videoen om samarbeidet mellom Jenny Skavlan og smykkemerket David Andersen

Jenny Skavlan viser fram smykkene fra smykkekolleksjonen Jenny Skavlan by David-Andersen. Vi får også et innblikk i hvordan gullsmeden varmebehandler, sliper, støper og legger emalje på smykkene.

Kort sammendrag av videoen om Jenny Skavlan sitt samarbeid med Pierre Robert

Jenny Skavlan forteller at hun har designet en kolleksjon for Pierre Robert med tidløse basisplagg i ull som er svanemerket. Jenny viser fram de ulike plaggene i sitt eget hjem. På slutten av videoen uttrykker Jenny Skavlan at kvalitet er bedre enn kvantitet.

Merkevaren Timberland ønsket også et samarbeid med Jenny Skavlan, og i videoen under kan du være med en dag i Jenny Skavlan sine sko, der hun blant annet holder et redesign-verksted med Timberland-sko.

Kort sammendrag av videoen om Jenny Skavlan sitt samarbeid med Timberland

Jenny Skavlan forteller om hvordan hennes interesse for å sy ble vekket da hun i barndommen fikk boltre seg i morens kostymedesignerverksted. Hun forteller at hun sydde sine egne klær i oppveksten, og at hun undret seg over at ikke alle de andre også syntes det var gøy å sy. Jenny er ikke så opptatt av trender og mote, men elsker å skape plagg ingen andre har. Vi blir med Jenny til hennes yndlingsbutikk i Oslo, Rainbow tekstil. Det morsomste Jenny vet, er å bruke gamle tekstiler i sine syprosjekter og gjøre om gamle plagg til nye favorittplagg. Vi blir også med Jenny på skattejakt i bruktbutikk. På slutten av videoen blir vi med på syverksted der Timberland-sko skal redesignes. Det siste Jenny Skavlan sier i videoen, er: "Jeg jobber beinhardt med ting, jeg skal alltid levere mer enn folk forventer. Og det kan bli slitsomt, men også utrolig gøy."

Programleder og konferansier

Jenny Skavlans engasjement for bærekraft kommer tydelig fram i flere av hennes programlederjobber og konferansieroppdrag. Hun har blant annet vært programleder for NRK-seriene Avkledd og Symesterskapet. I Dagens Næringslivs årlige ledestjernekåring innen bærekraft er hun med som dommer.

Nettsider

Jenny Skavlan sin Instagram

Fæbrik sin hjemmeside

Tise sin hjemmeside

Om Jenny Skavlan på Store norske leksikon

Kilde

Kildebo, C. (2020, 20. des.). Fæbrik lanserer digitalt sykurs. Elle. Hentet fra: https://www.elle.no/mote-sykurs-faebrik/

CC BY-SASkrevet av Elisabeth Thoresen Olseng.
Sist faglig oppdatert 12.01.2022

Læringsressurser

Nettverk og nettverkssamarbeid