Hopp til innhold

Oppgave

Lag videoessay om kjønn og identitet

"Jenter er søte, og gutter er tøffe". Dette er en gammel stereotypi som er gått ut på dato. Eller er den egentlig det? Lag et videoessay som handler om kjønn, identitet og forventninger til kjønn.

LK20
Person med rosa t-skjorte og svart lærarmbånd med pigger. Foto.

Oppgave

Lag et videoessay der du reflekterer over kjønn og identitet. Hvilke forventninger stilles til oss på grunn av kjønnet vi er født som? Hvordan er det å sprenge grenser om kjønn i dagens Norge? Er vi så moderne og fordomsfrie som vi tror?

Et godt videoessay krever at du har kunnskap om emnet du skriver om, slik at du kan trekke inn ulike meninger og perspektiver. Du skal også reflektere over andres og egne synspunkt. I videoessayet ditt forventes det at du siterer og refererer andre tekster som belyser og støtter momentene du har med.

Forslag til framgangsmåte

Du kan bruke ressursene under for å strukturere arbeidsprosessen.

  1. Oppgave: Idéutvikling videoessay

  2. Oppgave: Arbeid med språklige virkemidler

  3. Oppgave: Et manus med flyt

  4. Oppgave: Praktisk produksjon og etterarbeid

Tips til tekster om kjønn og identitet

Les, lytt og se tekster som på ulike måter tematiserer kropp. Samarbeid gjerne med andre: Del tekstene mellom dere og noter ned stikkord, gode poenger og sitater dere kan bruke i videoessayet. NB: Husk å notere ned hvor du henter tekstutdrag fra, slik at du får ført kildene korrekt i rulleteksten.

Sist oppdatert 27.01.2022
Skrevet av Åsa Abusland, Caroline Nesbø Baker og Maren Aftret-Sandal

Læringsressurser

Videoessay