Hopp til innhold

Kortfilm

Tuba Atlantic

Oskar har ikke snakket med broren sin på 30 år på grunn av en arvekrangel. Når Oskar får vite han bare har seks dager igjen å leve, ønsker han å forsones med sin bror. Men for å få til dette trenger han hjelp av vestavinden, en dødsengel med tannregulering og en veldig stor tuba.

Om filmen

Blander du norsk, værbitt og vakker natur med en grinebiter og måkehatende mann som har fått kniven på strupen, ja, så får du ingrediensene til Tuba Atlantic. En dødsmorsom film med alvorlige undertoner. For døden er nemlig et nøkkelord her. Oskar har kun seks dager på å forsones med sin bror før han dør. Den naive jenta fra menigheten i bygda oppsøker Oskar og ønsker å være hans dødsengel. Hun spør Oskar om ikke han bare kan ringe broren som befinner seg over Atlanteren? Men etter tredve år uten kontakt kan denne telefonsamtalen virke vanskeligere enn selve døden for Oskar. I stedet ønsker han å forsones på sitt helt unike vis – gjennom verdens største tuba. Det blir en kamp mot tiden, måkene og ikke minst den vanskelige og uregjerlige vinden.

Oscar-nominert

Det var kanskje den eksotiske norske naturen blandet med en sprø, men samtidig universell historie som gjorde at Oscar-akademiet lot seg imponere av denne filmen. Sommeren 2011 gikk filmen rett til topps blant studentfilmer fra hele verden da the 38th Annual Student Academy Awards gikk av stabelen i Hollywood. I 2012 ble den også nominert til Oscar i kategorien Årets kortfilm.

Relatert innhold

CC BY-SASkrevet av Mairi Macdonald. Rettighetshaver: Norgesfilm AS
Sist faglig oppdatert 21.08.2020

Læringsressurser

Analyser film og serier