Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Kartlegging og analyse av apper

Noen apper er universelle, og "alle" har dem. Andre er mer spisset, og du forventer kanskje ikke at disse appene er for alle. Kartlegg og analyser apper på din egen smarttelefon.
Foto av hånd som holder i en smarttelefon med apper på skjermen.
Åpne bilde i et nytt vindu

1. Kartlegging av apper

  1. Gå inn på mobilen din og finn ut hvilke tre apper du brukte mest forrige uke. Finn i tillegg to "unike" apper som du ikke tror noen andre i klassen bruker. Skriv ned navnet på disse.

  2. Finn en medelev og sammenlign listene. Har dere noe til felles? Bruker dere de samme appene? Har dere hørt om disse to "unike" appene som hver av dere bruker? Bruk gjerne litt tid på å forklare hva disse appene gjør, og forklar hvorfor dere har disse appene.

  3. Lag ei felles liste med appene dere bruker mest, og velg den ene som dere tror er mest unik. Sammenlign gjerne deres liste med flere i klassen. Har noen andre den samme unike appen?

2. Analyser den unike appen

  1. Hva er hensikten med appen? Løser den et problem, er den rent informativ, eller tjener den en annen funksjon?

  2. Hvem tror du er målgruppa for appen? Definer målgruppen så godt som mulig.

  3. Navigasjon: Hva møter brukerne i appen? Hvordan navigerer man seg gjennom innholdet? Har appen flere menyer? Har den flere "sider"? Beskriv så godt som mulig. Se gjerne etter svakheter også.

  4. Visuell kommunikasjon: Hvilke ikoner og grafiske elementer brukes i appen? Klarer du å definere fargepaletten til appen? Hvor mange skrifttyper finner du? Hvordan er lesbarheten?

  5. Funksjonalitet: Hvilke tjenester eller funksjoner finner du i appen? Bruker den GPS-posisjonering? Bruker den kamera? Bruker den bevegelsessensorer? Har appen andre funksjoner?

3. Presentasjon

Presenter konklusjonene deres i klassen. Bruk gjerne skjermdumper av appen til å vise hva dere mener.

CC BY-SASkrevet av Bruno José Teixeira Coelho.
Sist faglig oppdatert 02.03.2022

Læringsressurser

Design for digitale flater