Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Medier, folkehelse og livsmestring – repetisjon og test

Folkehelse og livsmestring er et av de tverrfaglige temaene i læreplanen for faget medie- og informasjonskunnskap. Test kunnskapsnivået ditt, alene eller sammen med en medelev, og repeter viktige underemner i emnet Medier, folkehelse og livsmestring.

Hva omfatter det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring?

Folkehelse og livsmestring er et av de tverrfaglige temaene i læreplanen for faget medie- og informasjonskunnskap. Læreplanen sier følgende om dette temaet:

I medie- og informasjonskunnskap handlar det tverrfaglege temaet folkehelse og livsmeistring om korleis medium fyller ulike behov i livet til ulike menneske. Faget skal fremje generell folkehelse gjennom å tydeleggjere kva slags påverknad media kan ha på menneske. Faget skal òg fremje respekt for ulikskapar mellom menneske og styrkje evna til kritisk tenking i møte med medietekstar om helse og ulike måtar å leve på. (Utdanningsdirektoratet, 2021)

Sjekk om du kjenner begrepene og teoriene

Samarbeid to og to. Forklar begreper og teorier i det tverrfaglige temaet folkehelse og livsmestring i medie- og informasjonskunnskap for hverandre. Ikke snu kortet før begge har forsøkt å finne rett forklaring.

Test hva du kan om medier, folkehelse og livsmestring

Denne testen kan du gjerne ta på egen hånd. Det gir en pekepinn på hva du har fått med deg, og hva du må jobbe mer med.

Repeter viktige underemner i emnet Medier, folkehelse og livsmestring

Kanskje avslørte testene ovenfor at du fremdeles ikke har full oversikt over viktige kompetansekrav i læreplanen? Da kan du få hjelp her.

Den interaktive ressursen nedenfor inneholder en oversikt over sentrale emner og fagartikler i det tverrfaglige emnet Medier, folkehelse og livsmestring i faget medie- og informasjonskunnskap 1. I hvert av de fire emnene finner du sentrale fagartikler, undervisningsvideoer og podkaster. Studer innholdet i emnene, og noter ned de viktigste læringspunktene i stikkordsform.

NB: Jobb sammenhengende eller bruk et eget dokument.

For hvert emne er det mulig å skrive i et notatfelt og eksportere notatene fra den interaktive ressursen til et tekstbehandlingsprogram. Men funksjonen er ustabil og forutsetter at du jobber sammenhengende. Vi anbefaler at du noterer i et Word-dokument eller annet tekstbehandlingsprogram lokalt på pc-en din.

Kilde

Utdanningsdirektoratet. (2021). Tverrfaglege tema. Læreplan i medie- og informasjonskunnskap (MIN01-03). Fastsatt som forskrift. Læreplanverket for Kunnskapsløftet 2020. https://www.udir.no/lk20/min01-03/om-faget/tverrfaglige-temaer

CC BY-SASkrevet av Ragna Marie Tørdal.
Sist faglig oppdatert 08.02.2024

Læringsressurser

Om medie- og informasjonskunnskap 1